fbpx

Kosnet i Konjufca o daljoj saradnji SAD i Kosova

Predsednik Skupštine Kosova i vršilac dužnosti predsednika Kosova Glauk Konjufca sastao se da američkim ambasadorom u Prištini

Predsednik Skupštine Kosova i vršilac dužnosti predsednika Kosova Glauk Konjufca sastao se da američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom, na kome su razgovarali o posvećenosti Kosova saradnji sa Sjedinjenim Američkim Država, kao i o daljoj podršci koju će ova zemlja nastaviti da pruža institucijama u Prištini, saopšteno je iz kabineta v.d. predsednika Glauka Konjufce.

U saopštenju dostavljenom medijima, američki ambasador Filip Kosnet je istakao da nakon izbora održanih 14. februara ove godine, očekuje konstruktivnu ulogu Kosova kako bi se, kako je rekao, prevashodno zaštitio državni interes, a ne samo političko ili partijsko delovanje.

Novoizabrani predsednik Skupštine Kosova i trenutni vršilac dužnosti predsednika Glauk Konjufca naglasio je da institucionalna stabilnost i brzo konstitusianje svih institucija, preduslov za dalji napredak Kosova, zaključuje se u saopštenju iz predsedništva Kosova.

Ana Marković
%d bloggers like this: