Изложба цртежа „Пресек стања“ сутра у „Акварјусу“

Изложба цртежа „Пресек стања“ ликовног уметника Александра Глибетића из Краљева биће отворена сутра у 19 часова у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици.

Изложбу ће отворити његове колеге Миљана Дунђерин и Стефан Стевановић.

Радови Александра Глибетића биће изложени у галерији до 10. априла.

Глибетићева изложба прва је у циклусу „Други пут у Акваријусу“, у оквиру којега ће у галерији ПКЦ-а излагати некадашњи студенти Факултета уметности у Косовској Митровици који су своје прве самосталне изложбе имали управо у „Акваријусу“, наводе из овог Приватно културног центра,

Такође, наомиње се да ће до краја сезоне своје нове ликовне радове митровачкој публици представиће и Вук Ђурић из Чачка, Стефан Стевановић из Крагујевца и Тијана Родић из Ниша.

„Александар Глибетић је основне академске студије (одсек вајарство) завршио на митровачком Факултету уметности 2018. године, у класи професора Пека Никчевића. Митровачкој публици познат је, између осталог, по изложби цртежа `Дневник из карантина`, али и као организатор прве виртуелне изложбе у реалном простору у Косовској Митровици, коју је реализовао у сарадњи са грчким уметником Никосом Арванитидисом. Обе изложбе представљене су у ПКЦ `Акваријус`“, наведено је у саопштењу ПКЦ-а.

Милена Максимовић