Хуманитарни базар у Грачаници: Помозимо Магдалени Недељковић из Косовске Митровице

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Хуманитарни базар за лечење седмогодишње Магдалене Недељковић из Косовске Митровице одржан је данас у Грачаници. Акцију је организовао Омладински савет општине Грачанице, који је позвао све људе добре воље да помогну колико могу, како би се новац што пре сакупио.

„Стање је алармантно, девојчица има преко 30 епи напада дневно и то је стварно забрињавајуће. Ово је други део акција која се одржава на моју инцијативу, а коју уз помоћ свих добих људи успевамо да одрадимо. Продајемо коктеле и сакупљамо новац од свирки и сав сакупљен новац иде за лечење мале Магдалене“, додао је Душан Борисављевић из Омладинског савета у Грачаници, додавши и симпатичну опаску да ће обријати браду када новац буде сакупљен.

Данашњу хуманитарну акцију подржао је локални бенд Либеро који је организовао свирку и бармени цаффе бара Доријан Греј. Орагнозовано је и прављење безалкохолних коктела.

„Хвала свим људима који су дошли и који ће доћи да подрже нашу идеју и нашу акцију. Као што знате, нико од нас нема нешто превише новца и нико не може да да милион еура да помогне, али ако би свако дао оно што зна и што најбоље уме и новац би се јако брзо сакупио. Није све до новца, него до онога где, како и због чега га трошиш“, рекао је Стефан Милић бармен цаффе бара Доријан Греј.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и представница Уједињених нација за Косово Улрике Ричардсон пружили су подршку хуманитарном базару за лечење седмогодишње девојчице из Косовске Митровице.

This slideshow requires JavaScript.

„Ово су активности које се редовно изводе у нашој општини. Мени је драго да мештани општине Грачаница увек показују солидарност и да ја сам, као и службеници у општини Грачаница редовно учествујемо у свим хуманитарним базарима“, казао је Поповић.

„Видимо и доста хуманитарних акција, као ова која се налази иза мене у којој се скупља новац за лечење девојчице из Северне Митровице. И ово је само један пример шта је то што ради Омладински савет“, рекла је представница Ујенињених нација.

Из Омладинског савета су апеловали на све људе да путем фонације „Буди хуман“, Александра Шапића могу да се информишу, као и да путем жиро рачуна могу да уплате новац за Магдаленино лечење, а смс поруку могу послати са број 933 – 3030.

Магдалена је рођена као здраво дете и из уредне трудноће, кажу њени родитељи. Са осам месеци добија први епи напад, након кога добија дијагнозу Туберозна склероза. То је мултисистемска болест до које долази мутацијом гена и спада у ретке болести, неизлечива је и крајње непредвидива, јер свако има различите симптоме у распону од благе до потпуне нефункционисаности и разних облика менталне ретардације. Сада је примарна посета ТЦХ клиници у Хјустону ради додатних најсавременијих дијагностичких прегледа који ће помоћи у доношењу одлуке који хируршки захват може помоћи Магдалени, као и спровођење захвата. Средства су неопходна за операцију, путне трошкове и трошкове смештаја.

За Магдаленино срећније детињство! Будимо хумани!

Помозимо Магдалени!

Ана Марковић