fbpx

Kancelarija za KiM: Agim Bahtiri se uplašio poruke mira

Posle izjave gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče izjavu u kojoj tvrdi da će baza

Posle izjave gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče izjavu u kojoj tvrdi da će baza Kosovskih bezbednosnih snaga ugroziti bezbednost Srba jer se to, po Bahtirijevim rečima neće dogoditi, reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, rekavši da ne razume „zašto se Agim Bahtiri uplašio politike mira i poruka pomirenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je danas ponovo pozvao sve na zdrav razum, ali i jasno rekao da znaju Srbi na Kosovu i Metohiji sve, pa i to ko je garant opstanka i ostanka našeg naroda“.

„Jedini koji treba da povuku svoje reči su albanski lideri, od kojih svakodnevno stižu ratnohuškačke izjave, pozivi na stvaranje velike Albanije i ultimatumi kojima se potkopava dijalog. Baza, čiju gradnju na severu pokrajine najavljuje Bahtiri, nije nikakav humanitarni ni tržni centar, već vojni objekat koji je direktna pretnja Srbima u četiri opštine na severu pokrajine. Baš kao što je pretnja i deklaracija Bahtirija koju je 2018. izglasala skupština Južne Mitrovice da se izvrši aneksija severnog dela Kosovske Mitrovice. A to kako će Bahtiri i drugi albanski „prvaci“ da štite srpski narod na Kosovu i Metohiji najbolje znaju Srbi iz Peći, Prizrena, Prištine gde ih više nema“, piše u saopštenju Kancelarije za KiM i zaključuje da su „u Prištini očigledno dobro shvatili poruku da Beograd nikome ne preti, ali i da ume da zaštiti svoj narod i da nikome neće dozvoliti nove „pogrome“ i „oluje“.

%d bloggers like this: