Ансамбл „Венац“: Настављен процес дигитализације и хуманитарна акција

фото: Ансамбл „Венац“

Ансамбл „Венац“ је наставио са опремањем свог Центра за дигитализацију, а стару рачунарску опрему донирао деци из социјално угрожених породица, удружењу дијабетичара и локалним јавним предузећима.

Ансамбл „Венац“ унапређује свој рад и не заборавља да буде друштвено одговорна установа.

„Ансамбл Венац је отварањем свог Центра за дигитализацију 31.12.2020. започео процес дигитализације своје архиве и уметничког рада, који смо ове 2021. године обогатили са додатном опремом од милион динара и то рачунарском, фото и видео опремом, а поред опреме од милион динара коју смо набавили прошле године“, наводи се у саопштењу овог ансамбла.

This slideshow requires JavaScript.

Ансамбл Венац је прва културна установа на Косову и Метохији која је започела процес дигитализације.

„Стару рачунарску опрему, коју смо заменили новом, одлучили смо да донирамо онима којима је најпотребнија и то деци из социјално угрожених породица у Грачаници, браћи Петровић Немањи, Михајлу и Страхињи, браћи Ђорђевић Јовици, Андрији и Михајлу, који ће убудуће лакше похађати школску наставу од куће. Рачунар смо донирали и удружењу дијабетичара из Грачанице ‚Слатко Срце‚ који рад удружења организују код куће, а који су у ранијем периоду боравили скоро две године у нашим канцеларијским просторијама јер нису имали своју канцеларију, и сада је опет немају иако им је веома потребна. Такође, пет рачунара донирали смо локалним јавним предузећима, међу којима су ‚Водовод‚ и ‚Јавно стамбено предузеће‚, додаје се у саопштењу.

Опремања Центра за дигитализацију у вредности од два милиона динара финансирало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Милена Максимовић