Ракић, Девенпорт и Салијевић у посети општини Грачаница

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, новоименовани шеф Мисије ОЕБС на Косову Мајкл Девенпорт и заменик министра за заједнице и повратак Газмен Салијевић, обишли су данас Општину Грачаница где су се састали председником Срђаном Поповићем. Портал Грачаница Онлајн нио добио позив да пропрати овај догађај, већ је о посети накнадно обавештен саопштењем.

У саопштењу се наводи да је ово прва посета општини Грачанци шефа мисије ОЕБС Мајкла Девенпорта након преузимања дужности, те да му се председник ове локалне самоуправе Срђан Поповић захвалио „што је за своју прву посету изабрао Грачаницу“.

Такође, истиче се да је Поповић посетиоце упознао са тренутним стањем у локалној самоуправи и о актуелној ситуацији са корона вирусом.

Напомиње се да је на састанку разговарано о пројектима и плановима који ће бити реализовани по приоритетима, „а који би требало да побољшају живот грађана у локалној самоуправи“.

Једна од тема састанка је била и положај Рома, наведено је у саопштењу, а Поповић је истакао да локална самоуправа „константно ради на побољшању животних услова ромске заједнице и пружа подршку у реализацији њихових планова и активности“.

Након састанка Ракић, Девенпорт, Салијевић и Поповић обишли су деветочлану породицу Емини из Лапљег Села „и том приликом им обећали помоћ у решавању стамбеног питања“, закључује се у саопштењу.

Портал Грачаница онлајн није добио позив да пропрати овај догађај, већ је о посети обевештен по завршетку састанка званичним саопштењем.

Милена Максимовић