Наставља се протест у Грачаници због пребијања Луке Димитријевића

Мештани Грачанице наставили су да протестују поводом пребијања Луке Димитријевића од стране тројице Албанаца. Окупљени су и данас поновили своје захтеве, траже смену командира полицијске станице Братислава Трајковића, али и да случај пребијања Луке Димитријевића преузме регионална полиција.

Поштујући све епидемиолошке мере, окупљени мештани Грачанице су и данас изразили негодовање поводом рада полиције. Након напада на деветнаестогодишњег Луку Димитријевића од стране тројице Албанаца, случај је окарактерисан као туча, и нападачи су ослобођени. Лукин отац, Дејан Димитријевић тражи да се поново покрене поступак поводом напада на његовог сина и да суд и тужилаштво одреде притвор нападачима.

“Ја сада шаљем и апел и молбу директору полиције, родитељски апел и апел ових мештана, да он смени руководство ове полицијске станице, с обзиром да свој посао, очигледно не обављају како треба. Ми ћемо њему, сви мештани Грачанице да будемо захвални и памтићемо то као добру ствар, а тврдим да уколико то не уради полиција, да ће то народ да уради. Због ових пропуста који су се десили, ја се надам да ће полицијски инспекторат да утврди да је овде дошло до озбиљног пропуста у истрази и апелујем на директора полиције, да ово што ми као народ захтевамо, да то и учини. Оно што још више боли и сваки дан боли јесте, да су људи који су по мом и мишљењу свих нас, окарактерисани као нападачи, они су требали да буду у притвору”, поручио је Дејан Димитријевић на данашњем протесту.

This slideshow requires JavaScript.

Данашњи протест је прошао мирно и без инцидената, а мештани Грачанице су најавили да ће наставити да се окупљају.

Подсећамо, Лука Димитријевић је нападнут од стране тројице Албанаца, док је шетао са девојком и сестром у близини бивше зграде „Воћара“, у којој се тренутно налази фабрика за производњу печурака, у албанском власништву. Полиција је ухапсила нападаче исте вечери, али их је и ослободила, због чега су мештани Грачанице почели да негодују.

Ана Марковић