Nova odluka: Zabrana kretanja od 22:30 do 05:00 časova, ugostiteljski objekti biće otvoreni do 22:00

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Na večerašnjoj sednici Vlade Kosova odlučeno je da od sutra ugostiteljski objekti rade do 22:00 časova, dok će zabrana kretanja i dalje važiti i to od...

Na večerašnjoj sednici Vlade Kosova odlučeno je da od sutra ugostiteljski objekti rade do 22:00 časova, dok će zabrana kretanja i dalje važiti i to od 22:30 časova do 05:00 sati ujutru, prenosi Ekonomia onlajn.

Kada je u pitanju zabrana kretanja od 22:30 časova do 05:00 sati ujutru, ističe se da se ova mera neće odnositi na sledeće:

„Zabrana kretanja se ne odnosi na hitne slučajeve, zatim za zdravstvene radnike, osoblje zaduženo za bezbednost građana i operatere koji izvode javne radove i usluge. Ograničenje kretanja ne važi ni za ekonomske operateri koji obezbeđuju funkcionisanje lanca snabdevanja (uključujući prevoz robe i usluga), ali pod uslovom da im je data posebna dozvola iz EDI sistema Poreske uprave Kosova“, navodi se u odluci.

Ugostiteljski objekti radiće do 22:00 časova, dok će usluga dostave moći da se obavlja i posle navedenog termina.

Takođe, odlučeno je da javne i privatne institucije svih nivoa obrazovanja “nastavljaju predavanja u skladu sa relevantnim smernicama za obrazovni sektor“, dok su vannastavne aktivnosti, kao što su ekskurzije, grupne šetnje ili studentske zabave zabranjene.

Milena Maksimović