У Вучитрну приведена екипа тима „С Тамаром у акцији“

Косовска полиција, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Припадници Kосовске полиције привели су данас у Вучитрну новинарку Тамару Грујић која реализује емисију „С Тамаром у акцији“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Како сазнаје Грачаница онлајн новинарка је са својим тимом после вишесатног испитивања пуштена из притвора.

„Тамару и чланове њеног тима полиција већ неколико сати држи у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за потребе емисије“, саопштила је раније Канцеларија за КиМ.

Како сазнаје наш портал екипа тима „С Тамаром у акцији“ је после четири-пет сати испитивања пуштена из притвора.

„Тамара у сарадњи са Kанцеларијом за Kосово и Метохију реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на Kосову и Метохији. У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Kаљају. Међутим, полиција их је том приликом привела“, наводи Канцеларија за КиМ.

Из Канцеларије истичу да је ово „наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије које власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника“.

„Очигледно је да у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у нашој јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене оваквих метода застрашивања“, наводи се у саопштењу и додаје да је недопустиво да „медијски радници буду мете било чије политике и неопходно је да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао“.

Милена Максимовић