Ракић и Суњог са градоначелницима општина на северу Косова о инфраструктурним улагањима

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић се у Звечану састао са шефом Канцеларије ЕУ на Косову Томашом Суњогом и четири градоначелника општина на Северу Косова, Миланом Радојевићем, Зораном Тодићем, Вучином Јанковићем и Срђаном Вуловићем са којима је разговарао о инфраструктурним улагањима у тим локаланим самоправама финансираним од стране Канцеларије ЕУ.

Ракић се захвалио Канцеларији Европске уније на Косову на досадашњим улагањима и казао да су сви пројекти које је Европска унија финансирала веома значајни, наводи се у саопштењу МЗЗП-а.

Истакао је да Министарство за заједнице и повратак са Канцеларијом ЕУ на Косову реализује један од значајних пројеката, а то је ”Повратак и реинтеграција на Косову”.

”Оно што са задовољством истичем данас је да ћемо сарадњу коју имамо са Канцеларијом Европске уније наставити јер је наша обавеза да стварамо боље животне услове свим становницима Косова. Хвала на помоћи коју нам у томе пружа Европска унија”, казао је Ракић.

Министар Ракић је напоменуо да све што је договорено у Бриселу треба се и на терену спровести, што пре, јер је како је навео, “прошло много времена и чекање на примену споразума из Брисела се негативно рефлектује искључиво на становнике Косова”.

Милена Максимовић