КФОР донирао опрему Радио Гораждевцу

фото: Радио Гораждевац

Вредну опрему за потребе ТВ продукције Радио Гораждевца главном и одговорном уреднику Дарку Димитријевићу, уручио је командант КФОР-ове регионалне команде запад Франческо Маиорело.

Једну професионалну камеру уз пратећу аудио опрему је обезбедила Канцеларија италијанског КФОР-а за цивилно-војну сарадњу (CIMIC), регионалне команде запад.

Примопредаји су поред припадника италијанског КФОР-а присуствовали и директорка за културу, омладину и спорт у општини Пећ Џенет Сика, представник српске заједнице у општини Пећ Милош Димитријевић и директори основне и средње школе у Гораждевцу Милан Анђелковић и Жарко Портић.

Главни и одговорни уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић захвалио је команданту КФОР-а и канцеларији ЦИМИЦ-а на реализацији овог важног пројекта који ће побољшати техничке капацитете ове медијске куће.

“Хвала вам на оваквој врсти подршке која је веома значајна за Радио Гораждевац, који је једини медиј на српском језику у овом региону. Италијански КФОР и Радио Гораждевац су реализовали бројне пројекте и у прошлости али је овај веома значајан, самим тим што повећава наше техничке капацитете а мојим колегама олакшава посао”, рекао је Димитријевић.

Италијански КФОР од свог доласка 1999.-те године више пута подржао Радио Гораждевац кроз пројекте подизања техничких капацитета. У склопу Радио Гораждевца од 2009. године функционише мала ТВ продукција и wеб сајт. Као једини медиј на српском језику у Пећком округу, Радио Гораждевац је, од свог оснивања у новембру 1999.-те године, хроничар свих догађаја у српским срединама.

Радио Гораждевац