Ракић обећао реконструкцију кућа бошњачким породицама у општини Исток

фото: Министарство за заједнице и повратак

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић донирао је повратничким породицама у селу Гребник, код Клине, пумпе за воду. Такође, Ракић је са заменицом градоначелника Северне Митровице Адрианом Хоџић обишао бошњачке породице у општини Исток, и обећао реконструкцију пет кућа.

Повратничке породице, њих пет, у селу Гребник, код Клине, су данас добиле преко потребне пумпе за воду како би њихова домаћинства могла да користе воду из бунара, саопштено је из Министарства за заједнице и повратак.

”Дошао сам не само да вам донесем пумпе за воду које сте тражили, већ и да вам кажем да сам ја лично и моји сарадници свакодневно ту за вас, да заједно налазимо начине да у будућности створимо повољније услове за живот у повратничким местима. Свестан сам чињенице да то није нимало лак посао зато и тражим од вас да у том послу заједно будемо јер смо сви ми на истом задатку. Задатак нам је да ви који сте овде на свом имању ту и останете и да на тај начин пошаљемо јасну поруку за оне који желе да се врате, то што пре и учине”, казао је Ракић, и додао да ће се у наредном периоду радити на реализацији приоритетних захтева.

Након обиласка повратника у селу Гребник, министар Ракић је заједно са заменицом градоначелника Северне Митровице Адријаном Хоџић обишао бошњачке породице у општини Исток, у селу Добруша. Приликом обиласка, обећао је реконструкцију пет кућа, “како би имали адекватније услове за живот”.

фото: Министарство за заједнице и повратак

”Услови у којима данас живите су ми били јасан показатељ да морамо да вам помогнемо. Министарство за заједнице и повратак ће врло брзо покренути процедуру за реконстрисање ваших кућа. Моја обавеза је да помажем свим заједницама на Косову и када имам могућност ја то врло радо и чиним”, казао је Ракић.

Заменица градоначелника Северне Митровице Адријана Хоџић се захвалила Ракићу, што како је наведено, има слуха када је у питању помоћ бошњачкој заједници и казала да је ово “велики и добар гест за њих”, јер породице којима ће се реконструисати куће живе у тешким условима и од сопствених средстава то не би могле да учине.

”Драго ми је што смо данас саопштили добру вест овим породицама. На овај начин смо им показали да нису сами и да ћемо увек бити ту да им помогнемо. Велика захвалност министру Ракићу на овако племенитом делу”, казала је Хоџићева.

Како се наводи, повраници у Клини и бошњачке породице у Добруши су изразиле захвалност на посети и помоћи.

Милена Максимовић