fbpx

Gračanica: Večeras premijera predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“

U Gračanici će večeras, u 19:00 časova, premijerno biti izvedena predstava „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“, po tekstu Bore Ćosića,

U Gračanici će večeras, u 19:00 časova, premijerno biti izvedena predstava „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“, po tekstu Bore Ćosića, u režiji Ivana Vukovića. Komad je rađen u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Kruševačkog pozorišta, a glumci nestrpljivo čekaju premijeru.

Iako je predstava imala svoju premijeru u Kruševcu, noćas će po prvi put biti predstavljena publici u Gračanici, istakao je na današnjoj konferenciji za medije direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić.

“Moram da istaknem svoje zadovoljstvo što smo ovaj komad realizovali upravo sa Kruševačkim pozorištem sa kojim nameravamo da i u budućnosti radimo na više zajedničkih projekata, verovatno ćemo već za Vidovdan uspostaviti neku vrstu kulturne saradnje”, kazao je Radonjić i najavio četiri premijerna izvođenja u maju mesecu.

Direktor Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić ističe da će se saradnja nastaviti.

“Zadovoljstvo je biti u Gračanici i zadovoljstvo je kada se saradnja dva značajna srpska pozorišta na ovaj način realizuje kroz jednu ovakvu predstavu”, rekao je Nedić.

Reditelj Ivan Vuković sa nestrpljenjem čeka premijeru u Gračanici i vidi reakciju publike.

“Ja se stvarno nadam da ćete uživati u predstavi. Mi smo dali sve od sebe i jako nam je bio lep rad. Najvažnije nam je da publika dobije nešto od onoga što smo stvorili. Roman je divan i meni je on nekako uvek aktuelan. Imamo nekih 40 scena koje igramo u sat i 20 minuta i glumci su, ja osećam, u jednom neverovatnom tempu i to pravi jedan pravi ritam”, rekao je Vuković.

Glumci, Jelna Orlović koja u predstavi igra dete i Bojan Veljović, koji ima ulogu oca, ističu da su uživali u saradnji.

“Jeste glavna uloga, ali ja moram da kažem da kroz sam proces ove predstave ja to nisam tako shvatila. Jer da nije bilo ansambla oko mene, odnosno moje porodice sa sve kapetanom Vacovićem i komšinicom Darosavom ne bi to izgledalo kako će izgledati večeras”, istakla je Jelena Orlović.

“Što se tiče saradnje sa Prištinskim pozorištem aposlutno nijednog trenutka nisam imao utisak da se radi o neka dva pozorišta. To su naše kolege koje mi poznajemo i nažalost vremena su takva da je muka što se ne poznajemo više”, rekao je glumac Kruševačkog pozorišta Bojan Veljović.

U predstavi ,pored Jelene i Bojana, igraju i Nikola Rakić, Biljana Nikolić, Marija Gašić, Nebojša Vranić, Aleksandra Cucić i Milena Jakšić.

Za scenografiju je zadužena Marija Kalabić, dramatizaciju Jelena Mijović, dramaturgiju Jovan Ristić, kompozitori su Irena Popović i Nikola Dragović, dok je kostime radila Ivana Mladenović.

Cena karte je 250 dinara, a deo prihoda od ulaznica biće uplaćeno za lečenje šestogodišnje Magdalene Nedeljković iz Kosovske Mitrovice.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: