fbpx

Popović sa direktorima zdravstvenih institucija, epidemiološka situacija povoljnija

фото: Наша Грачаница

фото: Наша Грачаница


Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa direktorima i predstavnicima zdravstvenih institucija sa centralnog Kosova.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa direktorima i predstavnicima zdravstvenih institucija sa centralnog Kosova. Trenutna epidemiološka situacija na sastanku je ocenjena kao „nešto povoljnija“, ali je apelovano na građane da nastave sa poštovanjem svih epidemioloških mera, saopšteno je na sajtu Naša Gračanica.

Kako je rečeno na sastanku, odaziv za imunizacije je prema izveštajima dobar, međutim lekari apeluju na meštane da se u što većem broju vakcinišu „kako bi što pre smanjili širenje infekcije.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je nakon sastanka da je rezultat povoljnije epidemiološke situacije poštovanje mera, ali takođe i imunizacija.

„Prema informacijama kojima raspolažemo do sada je vakcinisano oko 4.000 stanovnika centralnog Kosova, a od toga 3.500 je već revakcinisano a imamo i dalje dosta stanovnika koji se prijavljuju za vakcinaciju. Danas smo razgovarali i o poboljšanju uslova u svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Gračanica. Sledeće nedelje uručićemo određeni broj reagenasa Kliničko bolničkom centru. Konstatovali smo da su sve naše zdravstvene ustanove na visini zadatka a mi smo kao opština tu da izađemo u susret za sve što je potrebno i nastavićemo sa ulaganjima u cilju unapređenja rada naših zdravstvenih ustanova“, kazao je Popović.

Na poboljšanje epidemiološke situacije uticala je imunizacija stanovništva, tvrdi direktor Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici dr Bratislav Lazić.

„Nadamo se da će odaziv za imunizaciju biti dobar kao i do sada i da ćemo u dobroj meri uspeti da stabilizujemo i smirimo situaciju vezanu za Kovid 19“, reko je Lazić.

Govoreći o početku izgradnje nove bolnice u Gračanici on je kazao i da je u toku priprema projektne dokumentacije i da napretka ima.

„Zahvaljujući našim državnim organima, predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju ta procedura je u toku i intenzivno se na tome radi. Sada se pristupilo projektovanju bolnice i mi mislimo da će se to brzo realizovati i da ćemo krenuti u izgradnju bolnice kako bi naš zdravstveni sistem još bolje funkcionisao“, kazao je Lazić.

Naša Gračanica, Milena Maksimović
%d bloggers like this: