fbpx

Aljbin Kurti sa premijerom Belgije Aleksanderom De Kroom o dijalogu i pandemiji COVID-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti, je zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Besnikom Bisljimijem, i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore

Premijer Kosova Aljbin Kurti, je zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Besnikom Bisljimijem, i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom započeo dvodnevnu službenu posetu Briselu. Danas se sastao sa premijerom Belgije Aleksanderom De Kroom.

Kakao se navodi u saopštenju kabineta kosovskog premijera, De Kro je ponovio podršku Belgije ciljevima Kosova kada je u pitanju poboljšanje života građana i približavanje Kosova Evropskoj uniji, kao i dijalogu uz posredovanje EU.

Premijer Kurti se, kako se navodi, zahvalio premijeru De Krou na čestitki povodom preuzimanja dužnosti i na “gostoprimstvu, posvećenosti i podršci koju su on i belgijska država pružili Kosovu na putu ka evropskim i transatlantskim integracijama”.

Takođe, informisao je De Kroa o posvećenosti kosovske vlade kada su u pitanju prioriteti za jačanje vladavine prava, ekonomski razvoj i upravljanje pandemijom COVID-19.

Kurti i De Kro su razgovarali o mogućnostima i oblicima povećanja ekonomske saradnje i trgovinske razmene između Belgije i Kosova, sa posebnom pažnjom na uključivanje dijaspore, “koja je dobro integrisana i doprinosi u Belgiji”, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: