fbpx

Kancelarija za KiM: Priština pokušava da prikrije pravog autora „non-pejpera“

Kancelarija za KiM saopštila je da su nastojanja iz Prištine da "non-pejper" o Kosovu i Metohiji pripišu zvaničnom Beogradu

Kancelarija za KiM saopštila je da su nastojanja iz Prištine da „non-pejper“ o Kosovu i Metohiji pripišu zvaničnom Beogradu „samo perfidni pokušaj da se prikrije njegov pravi autor“.

„Takav dokument nije se pojavio ni u jednom beogradskom mediju, već u prištinskim medijima i to dan nakon što je obelodanjeno kada će biti nastavljeni pregovori“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Oni poručuju da bi Prištini bilo bolje da se dobro pripremi za dijalog, „a Aljbinu Kurtiju da današnje razgovore u Briselu vodi u duhu normalizacije odnosa sa Beogradom, nego što energiju rasipa na lažne vesti“.

„Beograd ostaje pri čvrstoj poziciji da su pregovori i dijalog jedini put ka pronalaženju trajnog i održivog rešenja, a to se ne može postići nikakvim tajnim dokumentima ili nečijom listom želja. Podjednako kao što predsednika Aleksandra Vučića niko pritiscima i ucenama ne može naterati da prizna takozvano Kosovo“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Podsetimo, sinoć je predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla da svi „non-pejperi“ imaju isti izvor, te da je to Srbija.

%d bloggers like this: