fbpx

Kurti odbija da se sastane sa Vučićem 11. maja u Briselu

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je medijima u Briselu da se neće odazvati na poziv za susret, koji je zakazan za 11. Maj,

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je medijima u Briselu da se neće odazvati na poziv za susret, koji je zakazan za 11. Maj, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, prenose mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku. Ukoliko bude dijaloga biću 11. maja u Briselu, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ne mogu da prisustvujem sastanku čije učešće nisam unapred potvrdio. Ono što mogu da potvrdim je da ću doći u Brisel na radni ručak, ili večeru, u organizaciji komesara Borelja sredinom maja, gde će biti i deo lidera Zapadnog Balkana“, rekao je Kurti, prenosi Gazeta Ekspres.

S druge strane, srpski predsednik Aleksandar Vučić ističe da je pozvan i da će, ukoliko bude dijaloga, 11. maja biti u Briselu.

„Pozvan sam za 11. maj. Ići ću na dijalog 11. maja ako ga bude. Ako kažu da ga nema, još bolje, radiću nešto dobro na drugom mestu i imaću manje muka tog dana. Bar jedan dan ću lepše da provedem“, kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: