fbpx

Arno Gujon: Završena izgradnja farme za uzgoj krava muzara u Gračanici

фото: Солидарност за Косово

фото: Солидарност за Косово


Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon saopštio je da je nakon višemesečnih radova na manastirskom imanju

Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon saopštio je da je nakon višemesečnih radova na manastirskom imanju iznad Gračanice, uspešno završena izgradnja farme za uzgoj krava muzara, koja će kako je naveo, pomoći Narodnoj kuhinji da i dalje brine o obrocima za oko 2.000 najugroženijih stanovnika.

Kako je naveo Gujon, u moderno opremljenom objekatu, površine 340 metara kvadratnih, finansiranom sredstvima humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo”, za početak će biti 35 krava, koje su kupljene uz pomoć drugih donatora.

“Ovaj objekat vredan 65.000 evra koji se nalazi na ekonomiji manastira Gračanica, obišli su episkop raško-prizrenski Teodosije, Svetlana Stević upravnica Narodnih kuhinja, Milovan i otac Srđan iz naše humanitarne kancelarije koju finansiramo u Gračanici”, napisao je Gujon na Fejsbuk profile.

Gujon ističe da je ova farma deveti po redu poljoprivredni infrastrukturni projekat u prethodnih devet godina koji je HO “Solidarnost za Kosovo” u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom uspešno realizovala i to “sve u cilju obezbeđenja samoodrživosti Narodnih kuhinja koje svakodnevno hrane preko 2.000 najugroženijih stanovnika ovog kraja”.

Na celom poljoprivrednom kompleksu u čijem sastavu se nalazi novoizgrađena farma, zaposleno je desetak radnika.

“Naša želja je da ovakvim i sličnim projektima otvorimo nove mogućnosti za porodice na KiM koje žele da se izdržavaju od svog truda i rada”, naveo je Gujon, koji se i zahvalio donatorima na podršci.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: