Вјоса Османи и Аљбин Курти честитали Васкрс

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Председница Косова Вјоса Османи и косовски премијер Аљбин Курти честитали су православним верницима један од највећих и најзначајнијих празника – Васкрс.

У саопштењу председнице Косова Вјосе Османи наводи се да су “васкрсење и нада кључни елементи овог празника”, напоменувши да се Ускрс и ове године слави у тешким околностима, и пожелевши да наредни празник не славе са физичком дистанцом.

“На овај празник, треба да се сетимо оних који чине немогуће да се смање губици и болови које проузрокује пандемија. Наше прославе традиционално су се истицале по међусобној солидарности. На овај дан желим да мир и поштовање завлада у свакој породици“, рекла је Османи.​

Османи је истакла да празници као овај “манифестују наше заједничке вредности, хуманост и солидарност, којима се свака битка осваја и оживљава нада за будућност”.

Премијер Косова Аљбин Курти такође је православним верницима честитао празник.

“Сваке године, у пролеће, током два миленијума, верници с љубављу и уверењем проглашавају тријумф жртве над себичношћу, показују да великодушност надвладава тугу, да светлост надвладава мрак, да живот тријумфује над смрћу”, невео је Курти на Фејсуку.

Уз честитку, косовски премијер је на друштвеној мрежи поставио и слику са васкршњим јајима црвене боје.

Милена Максимовић