Vjosa Osmani i Aljbin Kurti čestitali Vaskrs

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Predsednica Kosova Vjosa Osmani i kosovski premijer Aljbin Kurti čestitali su pravoslavnim vernicima jedan od najvećih i najznačajnijih praznika - Vaskrs.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i kosovski premijer Aljbin Kurti čestitali su pravoslavnim vernicima jedan od najvećih i najznačajnijih praznika – Vaskrs.

U saopštenju predsednice Kosova Vjose Osmani navodi se da su “vaskrsenje i nada ključni elementi ovog praznika”, napomenuvši da se Uskrs i ove godine slavi u teškim okolnostima, i poželevši da naredni praznik ne slave sa fizičkom distancom.

“Na ovaj praznik, treba da se setimo onih koji čine nemoguće da se smanje gubici i bolovi koje prouzrokuje pandemija. Naše proslave tradicionalno su se isticale po međusobnoj solidarnosti. Na ovaj dan želim da mir i poštovanje zavlada u svakoj porodici“, rekla je Osmani.​

Osmani je istakla da praznici kao ovaj “manifestuju naše zajedničke vrednosti, humanost i solidarnost, kojima se svaka bitka osvaja i oživljava nada za budućnost”.

Premijer Kosova Aljbin Kurti takođe je pravoslavnim vernicima čestitao praznik.

“Svake godine, u proleće, tokom dva milenijuma, vernici s ljubavlju i uverenjem proglašavaju trijumf žrtve nad sebičnošću, pokazuju da velikodušnost nadvladava tugu, da svetlost nadvladava mrak, da život trijumfuje nad smrću”, neveo je Kurti na Fejsuku.

Uz čestitku, kosovski premijer je na društvenoj mreži postavio i sliku sa vaskršnjim jajima crvene boje.

Milena Maksimović