Шпанија није променила став о Косову

фото: pixabay/Efraimstochter

Шпанија није променила став када је у питању признање Косова, изјавила је шпанска министарка спољних послова Аранча Гонсалес Лај, након састанка са колегом из Србије, Николом Селаковићем.

Након састанка са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем, у Мадриду, Гонсалес Лај је истакла да „Србија може да рачуна на искрену подршку Шпаније у погледу очувања њеног територијалног интегритета“.

„Шпанија се држи принципа да не признаје Косово. Бранили смо тај став и до сада, радимо то и данас и наставићемо и у будућности“, рекла је Гонсалес Лај, преноси Танјуг.

Селаковић је истакао да је Београд привржен дијалогу, који види као једино могуће решење и једини начин за проналазење политичког, дипломатског решења уз поштовање међународног права и националних интереса Србије и Срба на КиМ.

„Сигуран сам да нема простора за такав приступ у којем ће Србија бити земља која ће бити суочена са условом коју нико није имао. Званичан став Србије је да само компромис може бити једино одрживо решење, у којем ће обе стране добити довољно, а ниједна све“, рекао је Селаковић.

Милена Максимовић
Извор: Танјуг