fbpx

Španija nije promenila stav o Kosovu

фото: pixabay/Efraimstochter

фото: pixabay/Efraimstochter

Španija nije promenila stav kada je u pitanju priznanje Kosova, izjavila je španska ministarka spoljnih poslova Aranča Gonsales Laj,

Španija nije promenila stav kada je u pitanju priznanje Kosova, izjavila je španska ministarka spoljnih poslova Aranča Gonsales Laj, nakon sastanka sa kolegom iz Srbije, Nikolom Selakovićem.

Nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, u Madridu, Gonsales Laj je istakla da „Srbija može da računa na iskrenu podršku Španije u pogledu očuvanja njenog teritorijalnog integriteta“.

„Španija se drži principa da ne priznaje Kosovo. Branili smo taj stav i do sada, radimo to i danas i nastavićemo i u budućnosti“, rekla je Gonsales Laj, prenosi Tanjug.

Selaković je istakao da je Beograd privržen dijalogu, koji vidi kao jedino moguće rešenje i jedini način za pronalazenje političkog, diplomatskog rešenja uz poštovanje međunarodnog prava i nacionalnih interesa Srbije i Srba na KiM.

„Siguran sam da nema prostora za takav pristup u kojem će Srbija biti zemlja koja će biti suočena sa uslovom koju niko nije imao. Zvaničan stav Srbije je da samo kompromis može biti jedino održivo rešenje, u kojem će obe strane dobiti dovoljno, a nijedna sve“, rekao je Selaković.

Milena Maksimović
Izvor: Tanjug
%d bloggers like this: