fbpx

Petković: Albanski političari ne žele istinski dijalog

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su “nametnuta rešenja i ultimatumi koji danas dolaze iz Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su “nametnuta rešenja i ultimatumi koji danas dolaze iz Prištine još jedna potvrda u nizu da albanski političari ne žele istinski dijalog, već na sve moguće načine pokušavaju da ga sabotiraju”.

“Ne prođe dan da političari u Prištini na najbezočniji mogući način ne pogaze dijalog u Briselu i sve do sada postignute sporazume”, navodi Petković.

U saopštenju se ističe da “od pritisaka na Beograd nema ništa”.

“Ukoliko neko u Prištini misli da može da vodi pregovore sa Beogradom tako što će nam ispostaviti svoju listu lepih želja, onda taj neko živi u paralelnoj realnosti u kojoj nema mnogo dodira sa stvarnošću. A stvarnost je ispunjenje svih prethodno postignutih dogovora, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština”, istakao je Petković.

Neophodno je, navodi on, da političari u Prištini što pre prihvate realnost da je “dijalog zasnovan na objektivnim premisama jedini ključ za rešenje svih nasleđenih problema”.

“Mi smo opredeljeni dijalogu u najboljoj veri da se kompromisom dođe do politički održivog rešenja i odani smo politici koja gradi budućnost, a ne nazadnim rešenjima koja nas vode u prošlost”, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: