fbpx

Šef OEBS-a Majkl Devenport u poseti opštini Severna Mitrovica

Ambasador misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport danas je posetio opštinu Severna Mitrovica,

Ambasador misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport danas je posetio opštinu Severna Mitrovica, gde je sa tamošnjim gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, razgovarao o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.

Kako se navodi u saopštenju kabineta opštine Severna Mitrovica dostavljenom medijima, obavljen je konstruktivan razgovor, a gradonačelnik Radojević je tom prilikom obavestio ambasadora o situaciji sa pandemijom i istakao važnost vakcinacije.

Poseban akcenat je, kako se navodi, stavljen na temu odnosa i saradnje sa centralnim institucijama u Prištini, i izazovima po pitanju bezbednosne situacije, „uključujući nedavne međuetničke incidente u ovoj opštini“.

Takođe, ističe se da je bilo reči i o položaju manjinskih zajednica, oko čega su se složili, „da lokalne i centralne vlasti moraju uložiti sve svoje napore kako bi se položaj svih manjinskih zajednica unapredio“.

Na sastanku je bilo reči i o potrebama svih građana ove opštine kada su u pitanju obrazovanje, zdravstvo, ali i infrastrukturni projekti.

Čelnici lokalne samouprave, Radojević i Hodžić, su izrazili nadu da će se dosadašnja odlična saradnja koju su imali sa misijom OEBS nastaviti i u budućnosti.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: