fbpx

Varhelji u Prištini: Kosovo će dobiti još 100.000 vakcina u junu

фото: Мисија Европске уније на Косову

фото: Мисија Европске уније на Косову


Evropski komesar za proširenje i dobrosusedsku politiku Oliver Varhelji je tokom posete Prištini najavio isporuku 100.000 vakcina

Evropski komesar za proširenje i dobrosusedsku politiku Oliver Varhelji je tokom posete Prištini najavio isporuku 100.000 vakcina kompanije Pfizer-BioNTech Kosovu.

Varhelji je tokom posete sale „1. oktobar“, gde se obavlja vakcinacija građana, kazao da je nabavka vakcina težak zadatak, ali da su uspeli.

„Kosovo će dobiti do 100.000 vakcina od kompanije Pfizer / BioNTech, našeg najpouzdanijeg partnera u borbi protiv pandemije“, rekao je Varhelji.

Ovim doprinosom može se vakcinisati čitav zdravstveni sektor na Kosovu, dodao je.

„Sa prvim isporukama, i takođe isporukama u junu, imaćete sve svoje zdravstvene radnike vakcinisane i otporne na virus. Mislim da je ovo najvažniji doprinos koji bismo mogli da damo da se započne kraj pandemije. Zato što će se pandemija završiti tek kada svi budemo vakcinisani. I ovo je samo prva isporuka“, kazao je Varhelji.

Varhelji je istakao da je stanje na Kosovu bilo praćeno za vreme pandemije i podsetio na pomoć koja je građanima Kosova pružena.

„Sada smo došli do vakcina, nadamo se vrlo brzo završnoj fazi naše borbe protiv pandemije. I zato sam danas veoma zadovoljan kada vidim ljude koji se vakcinišu. Znate da ovo pokazuje da nam je stalo. Stalo nam je do zapadnog Balkana i Kosova u njemu“, poručio je Varhelji.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: