Kancelarija za KiM: Napadnut Srbin u Velikoj Hoči

Споменик у Великој Хочи

Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, “koji su ga prvo verbalno vređali, a potom

Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, “koji su ga prvo verbalno vređali, a potom ga i fizički napali”. On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji, saopštila je Kancelarija za KiM.

“Žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima su na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je napadnuti Lukić u više navrata skretao pažnju policiji na ovaj problem, ali se on ponavljao. “Umesto da se problem reši, on je eskalirao u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao”, dodaje se u saopštenju.

O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Miroslava Lukića, “ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu Kosova i Metohije, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda”.

“Na ovaj način njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije”, zaljučuje se u saopštenju.

Milena Maksimović