fbpx

SL zahteva od međunarodnih predstavnika da se jasno odrede prema napadima na Srbe

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Српска листа

Krajnje je vreme da se predstavnici međunarodne zajednice jasno odrede prema seriji incidenata u kojima se napadaju Srbi i njihova imovina,

Krajnje je vreme da se predstavnici međunarodne zajednice jasno odrede prema seriji incidenata u kojima se napadaju Srbi i njihova imovina, saopštila je Srpska lista povodom napada na Srbina u Velikoj Hoči.

“Očigledno je da kosovska policija ne želi da zaštiti Srbe, posebno južno od Ibra, jer je neverovatno da u tako maloj sredini kao što je Velika Hoča, Miroslav Lukić bude više puta napadnut a da odgovorni nikada ne budu procesuirani”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste su uputili apel međunarodnim predstavnicima na Kosovu.

“Naš apel danas nije upućen kosovskim institucijama, koje ni ne kriju da za njih Srbi ne treba da budu svoji na svome, niti ravnopravni građani kojima se garantuje bezbednost, već međunarodnim predstavnicima, pre svega ambasadama Kvinte, koji uporno ćute na nasilje kojem su Srbi izloženi. Više desetina napada svake godime koje nikada ne dobiju sudski epilog govore u prilog činjenici da je ćutanje kosovskih institucija znak odobravanja za nasilnike i esktremiste koji ni 22 godine nakom sukoba ne prestaju sa napadima na Srbe”, navode iz SL.

Predstavnici Srpske liste pitaju međunardone predstavnike do kada će ćutati.

“Da li osećate odgovornost za sve one prebijene Srbe koji su nezaštićeni ostavljeni od strane kosovskih institucija na milost i nemilost esktremistima koje hrani patnja poštenih i dobrih ljudi? Da li kada izdajete saopštenja i držite prigodne govore o ljudskim pravima osetite bar malo griže savesti jer ste ćutali dok se Srbi maltretiraju, prebijaju i proganjaju zbog svog imena i odluke da ostanu na svojim ognjištima?”, zaključuju iz SL.

M.M.
%d bloggers like this: