ZP: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih; Osmani: Pronaći i kazniti počinioce

општина Зубин Поток, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: општина Зубин Поток


Članovi „Kosovskog planinskog društva“ prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje

Članovi „Kosovskog planinskog društva“ prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.

Incident se dogodio danas oko 10:18 u mestu Bube u opštini Zubin Potok.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović rekao je za Kontakt plus radio da je patroli Policijske stanice Zubin Potok, u selu Zupče, incident prijavio vođa grupe, A. F. (1983).

Policija je od planinara dobila informaciju da su članovi „Kosovskog planinarskog društva“, tokom šetnje u selu Bube, primetili dve nepoznate osobe koje su ispalile nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu grupe i uvis.

Radović je rekao da nema povređenih, a planinari su se vratili prvo do Zubinog Potoka, a potom do Mitrovice.

Prema njegovim rečima, policija je na terenu radi provere prijavljenih informacija.

„Svaki građanin mora da se oseća slobodno i sigurno dok se kreće u svakom delu teritorije Kosova“, oglasila se u međuvremenu kosovska predsednica, Vjosa Osmani koja je osudila incident u Zubinom Potoku.

Pozvala je nadležne institucije da nastave sa istražnim radnjama kako bi otkrile i kaznile počinioce krivičnog dela, koje ima za cilj, kako kaže, „širenje straha i osećaja nesigurnosti u tom delu zemlje“.

Izvor: Radio Kontakt Plus, Kossev