Kosovska policija: Nismo pronašli dokaze da je u opštini Zubin Potok pucano na planinare

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

КПС, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Posle objavljivanja vesti da je juče na planinare iz Prištine pucano u selu Bube u opštini Zubin Potok koje se nalazi na obroncima planine Rogozne

Posle objavljivanja vesti da je juče na planinare iz Prištine pucano u selu Bube u opštini Zubin Potok koje se nalazi na obroncima planine Rogozne i reakcije kosovske predsednice Vjose Osmani da se počinioci moraju pronaći i kazniti, saopštenjem se oglasila Kosovska policija. Iz policije tvrde da nisu pronašli čaure niti bilo koji materijalni dokaz da je bilo pucnjave.

U obrazloženju se navodi da su po dobijanju informacija u vezi sa incidentom preduzeli sve operativne i preliminarne istražne radnje kako bi razjasnili okolnosti prijavljenog incidenta. Policija kaže da su u selo Bube poslate policijske patrolne jedinice uz podršku policijskih istražitelja i Jedinice za brzo reagovanje, gde su navodno proverili područje i razgovarali sa stanovnicima tog područja kako bi pružili informacije, ali uprkos tome, policija nije uspela naći materijalne dokaze.

“Obaveštavamo vas da je u vezi sa incidentom 09.05.2021, na području Opštine Zubin Potok, odnosno sela Bube, Kosovska Policija, od prvobitnog prijema informacija, preduzela sve operativne i preliminarne istražne radnje kako bi se razjasnile okolnosti prijavljenog incidenta. Policija je odmah preduzela mere kako bi pretražila i identifikovala mesto događaja i moguće materijalne dokaze. U planinskom području sela Bube, policijske patrolne jedinice uz podršku policijskih istražitelja i Jedinice za brzo reagovanje poslate su da izvrše inspekciju područja i razgovaraju sa stanovnicima tog područja, kako bi dobili informacije o slučaju. Tokom jučerašnjeg dana, uprkos terenskoj pretrazi, policija nije uspela da pronađe materijalne dokaze, odnosno čaure ispaljenih metaka. Svedoci slučaja, odnosno podnosioci žalbe na ovaj slučaj, danas tokom dana razgovarali su sa Kosovskom policijom, jer isti tokom jučerašnjeg dana nisu davali izjave pod izgovorom da će izjave biti deponovane u policiji u Prištini “, kaže se u obrazloženju policije.

Ujutro je policija obezbedila izjave 10 podnosilaca žalbe.

“Danas ujutru policija je dostavila izjave deset podnosilaca žalbe, dok će policijski istražitelji, zajedno sa svedocima i pratećim policijskim jedinicama, ponovo pogledati lice mesta kako bi tražili materijalne dokaze. Kosovska Policija zatražila je saradnju i pomoć stanovnika područja Zubin Potok kako bi razjasnila prijavljeni slučaj. Sve policijske akcije povezane sa slučajem biće koordinisane u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici“, rečeno je, između ostalog, u obrazloženju policije.

A.Ć.