fbpx

Bolnica u Gračanici dobila reagense za laboratorijsku dijagnostiku obolelih od COVIDA-19

фото: Општина Грачаница

фото: Општина Грачаница


Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Opštine Gračanica, dopremili su bolnici u Gračanici reagense za laboratorijsku

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Opštine Gračanica, dopremili su bolnici u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od COVIDA-19. Portal Gračanica onlajn nije bio obavešten o ovom događaju.

Kako se navodi u saopštenju opštine Gračanica, bolnici su isporučeni reagensi za D-dimer, CRP i Troponin. Projekat sprovodi Kancelarija EU u Prištini u saradnji sa IOM-om, dok je Opština Gračanica sufinansijer.

Reagensi su predati direktoru ove zdravstvene ustanove prof. dr Bratislavu Laziću, a činu predaje prisustvovao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je kako je navedeno, sporazum o donaciji sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom potpisao pre mesec dana.

„Uručenjem reagenasa efikasno smo izvršili sve obaveze iz sporazuma, što je potvrda dobre saradnje sa IOM-om i bolnicom u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, veoma je važno da kordinišemo i radimo u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova za naše građane. Ovim pokazujemo da nam je njihovo zdravlje veoma važno“, kazao je Popović.

foto: Opština Gračanica

Direktor bolnice prof. dr Bratislav Lazić ističe da kvalitetnu saradnju sa Opštinom Gračanica i predsednikom Srđanom Popovićem očekuje i ubuduće, „jer je ona važna za funckonisanje zdravstvenih ustanova, ali i kvalitetno zbrinjavanje stanovništva posebno u vreme pandemije koronavirusa“.

„Reagensi će doprineti još stabilnijem radu naše ustanove, jer se najviše koriste upravo u dijagnostici i lečenju inficiranih Kovidom-19. Ovo nije jedina donacija koja se dešava posredstvom Opštine Gračanica. Bolnica je angažovanjem predsednika Popovića u više navrata dobijala vrlo kvalitetan oblik pomoći“, kazao je Lazić.

Primopredaji reagenasa prisustvovao je i direktor zdravstva opštine Gračanica Aleksandar Popović.

Portal Gračanica onlajn nije bio obavešten o ovom događaju, a ovo nije prvi put da se mediji ne pozivaju na događaje od strane lokalne samouprave, ili da se pozivi šalju selektivno.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: