fbpx

Ministar Rakić u Partešu: Izgradićemo kuće za dve socijalno ugrožene porodice i asfaltiraćemo sve ulice

фото: Министарство за заједнице и повратак

фото: Министарство за заједнице и повратак


Sve ulice u opštini Parteš koje su veoma značajne za stanovnike ovog mesta biće asfaltirane, a takođe, biće izgrađene i nove kuće socijalno ugroženim

Sve ulice u opštini Parteš koje su veoma značajne za stanovnike ovog mesta biće asfaltirane, a takođe, biće izgrađene i nove kuće socijalno ugroženim porodicama Perić i Rajčić iz Parteša, na predlog lokalne samouprave, rekao je danas tokom posete opštini Parteš, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, prenosi Informativna služba ovog ministarstva.

Ministar Rakić je rekao da je ovo samo početak investicija u opštinu Parteš i gradonačelniku Draganu Petkoviću sa kojim se na početku posete sastao, preneo da će predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak često biti prisutni na terenu u ovoj opštini i zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave identifikovati prioritetne porodice za pomoć kada je u pitanju izgradnja i renoviranje kuća.

”Važno mi je da od vas koji vodite opštinu Parteš dobijem šta je realno potrebno da se radi u vašoj opštini kako bi kvalitet života stanovnika podigli na veći nivo. Danas smo dogovorili asfaltiranje svih ulica i izgradnju dve kuće i na ovome se nećemo zaustaviti, već ćemo ulagati još više. Razgovaraću i sa predstavnicima drugih nadležnih institucija koje mogu da pomognu”, kazao je ministar Rakić.

Ministar je poručio da mu je važno da na Kosovu bude više porodica sa velikim brojem članova i da će porodica Perić koja ima deset članova dobiti novu kuću u najkrećem mogućem zakonskom roku.

”Zadovoljstvo mi je kada mogu da usrećim pre svega decu. Izgradićemo vam novu kuću kako biste živeli u uslovima dostojnim današnjice. Znam kako je živeti u teškim uslovima tako da sam predlog gradonačelnika Dragana Petkovića da vam napravimo kuću, prihvatio odmah”, kazao je ministar Rakić.

Tokom posete opštini Parteš sa rukovodostvom ove opštine, ministar je obišao i zgradu Doma kulture koja se nalazi blizu opštinske zgrade i sa gradonačenikom razgovarao o budućim ulaganjima u ovaj objekat, zaključuje se u saopštenju.

%d bloggers like this: