fbpx

Na Kosovo stiglo 38.400 doza vakcina iz KOVAKS programa

Илустрација фото: pixabay/jaytaix

Илустрација фото: pixabay/jaytaix

Još 38.400 doza vakcina Astra Zeneka iz besplatnog KOVAKS programa stiglo je jutros na Kosovo, što je ukupno 62.400.

Još 38.400 doza vakcina Astra Zeneka iz besplatnog KOVAKS programa stiglo je jutros na Kosovo, što je ukupno 62.400. Vakcine su na aerodromu dočekali premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar zdravlja Arben Vitia.

Posle 24.000 doza koje su stigle 28. marta, jutros je na Kosovo dopremljeno još 38.400 doza vakcina Astra Zeneka iz besplatnog KOVAKS programa, što je ukupno 62.400. Drugi kontigent sa 38.400 doza vakcine stigao je danas na Kosovo iz programa Kovaks

Na aerodromu Adem Jašari, novi kontingent vakcina primili su premijer Kosova Aljbin Kurti, ministar zdravlja Arben Vitia, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, Nikolas Abot, šef kancelarije EU na Kosovu Tomas Sunjog, francuski i nemački ambasador u Prištini, koordinator Ujedinjenih nacija za razvoj na Kosovu, Ulrike Ričardson, direktor UNICEF-a Murat Sahin i direktor misije USAID na Kosovu Lisa Magno.

Aljbin Kurti se zahvalio državama Kvinte i drugim organizacijama koje su pomogle da se reši problem Kosova sa širenjem epidemije.

Kosovo do sada nije kupilo nijednu dozu vakcine.

A.Ć.
%d bloggers like this: