fbpx

Vučić nakon sastanka sa Pahorom: Zalažemo se za dijalog pod okriljem Brisela

фото: ГрачаницаОнлајн

Nakon sastanka sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija po pitanju Kosova zalaže za dijalog jer se, kako je ocenio, zamrznuti konflikti završavaju „stotinama i stotinama mrtvih“.

„Zalažemo se da vodimo dijalog sa Prištinom pod okriljem Brisela. Bili smo spremni za dijalog u maju, bićemo spremni u junu i uvek, jer smatramo da nijedan zamrznuti konflikt nije dobar. Vidite kako se oni završavaju, svakih pet godina ih neko odmrzne i završavaju se sa stotinama i stotinama mrtvih. To nama nije potrebno“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare sa Pahorom, prenosi N1.

Vučić je naveo da je sa Pahorom razgovarao o svim ključnim regionalnim pitanjima, kao i o evrointegracijama Srbije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

„Naša pozicija zasnovana je na poštovanju međunarodnog javnog prava i čvrstim pravnim temeljima, a naša pozicija nije laka i to nije tajna ni za koga u Srbiji. Jasno je da imamo drugačiji stav po pitanju Kosova, kao i 22 zemlje članice EU“, istakao je Vučić.

Predsednik Slovenije Borut Pahor poravio je juče na Kosovu, gde se sastao sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani.

Milena Maksimović

Izvor: N1
%d bloggers like this: