UNMIK donirao prehrambene i higijenske pakete za ugrožene u Gračanici

фото: Општина Грачаница

U cilju podrške ugroženom stanovništvu u borbi protiv koronavirusa, Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) je donirao pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni najugroženijima kao pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz opštine Gračanica. Donirano je 80 paketa hrane i 78 higijenskih paketa.

„Dozvolite mi da vam prenesem svoju zahvalnost i podršku kontinuiranom radu u borbi protiv pandemije Kovid 19 i naporima da se reše problemi najugroženijih u opštini Gračanica tokom krize koja još uvek traje. Nadam se da će UNMIK-ov doprinos biti od koristi za vašu zajednicu u ovom teškom vremenu i radujem se našoj budućoj saradnji“, napisao je šef UNMIK-a Zahir Tanin, u pismu predsedniku opštine Srđanu Popoviću.

Popović se zahvalio UNMIK-u na donaciji i podršci u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Najiskrenije se zahvaljujemo UNMIK-u i šefu Misije na Kosovu gospodinu Zahiru Taninu na obezbeđenoj donaciji za najugroženije stanovnike naše opštine, kao pomoć u prevazilaženju posledica nastalih Kovidom-19. Opština Gračanica uvek je sa UNMIK-om imala dobre odnose i saradnju. Dopremljena pomoć pokazatelj je da zajedničkim naporima možemo prevazići ovako veliku i tešku krizu“, kazao je Popović.

Popović dodaje da će se pomoć što pre biti uručena pojedincima i porodicama kojima je najpotrebnija.

Ana Marković