fbpx

Goran Rakić posetio opštinu Ranilug i porodicu Nikolić u Kamenici

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, otvorio u Ranilugu novu biblioteku, najavio opremanje Centra porodične medicine i izgradnju dve kuće za socijalno ugrožene porodice, saopšteno je iz Informativne službe MZP.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, poručio je danas tokom posete opštini Ranilug, prilikom koje se sastao sa gradonačelnikom Vladicom Aritonovićem i rukovodstvom opštine, da će se investiranje u ovu opštinu nastaviti, u cilju boljeg meštana tog kraja, saopšteno je iz MZP.
”Nakon sastanka sa gradonačelnikom Aritonovićem i razgovora šta je sve neophodno uraditi kako bi opština Ranilug postala bolji servis usluga stanovnicima koji ovde žive, danas je konkretno dogovoreno da se Centar porodične medicine, jedan veoma moderan objekat koji je završen, vrlo brzo opremi pratećom medicinskom opremom koja ja neophodna i ono što sam obećao gradonačelniku je da će Ministarstvo za zajednice i povratak finansirati još i instalaciju grejnog sistema u ovoj zgradi. Znamo koliki je značaj pružanja dobrih usluga kada je u pitanju zdravstvo i upravo iz tog razloga podržavamo ovakve projekte”, kazao je ministar Rakić.
Nakon obilaska Centra porodične medicine ministar Rakić je prisustvovao svečanom otvaranju biblioteke u Ranilugu, čije je opremanje inventarom finansirano sredstvima Kancelarije Evropske unije na Kosovu i Ministarstva za zajednice i povratak, a projekat je implementiran od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM).
Gradonačelnik Opštine Ranilug Vladica Aritonović, je današnju posety ministra Rakića ovoj opštini ocenio kao veoma korisnu, jer su pored otvaranja biblioteke i obilaska Centra porodične medicine dogovorene i druge konkretne stvari na kojima će se raditi. Aritonović je rekao da ga raduje i to što će dve socijalno ugrožene porodice u ovoj opštini dobiti nove kuće.
Ministar Rakić je posetio i opštinu Kamenica, gde je porodici Nikolić dodelio nameštaj i belu tehniku za potpuno opremanje nove kuće koja je ranije sagrađena sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak. Nikolići su takođe dobili i motokultivator.

A.Ć.
%d bloggers like this: