Kancelarija za KiM: Ponovo kamenovana kuća Jaćimovića u Vitini

Витина, Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

U toku jučerašnjeg dana ponovo je kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. “Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije”, navode iz Kancelarije.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da se kuća Jaćimovića našla na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje.

Ističu da su nakon napada članovi ove porodice ugradili kamere na kući kako bi se osećali bezbednije, te da je kamera zabeležila ovaj napad i snimak predala Kosovskoj policiji.

“Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije. Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu”, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Napominje se da posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni.

“Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda”, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović