fbpx

Optina Zvečan dobija novu vatrogasnu stanicu

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik opštine Zvečan Vučina Janković su danas potpisali Memorandum o finansijskoj podršci za rekonstrukciju hale za potrebe vatrogasne jedinice, saopšteno je iz Informativne službe Ministarstva za zajednice i povratak.

Rekonstrukcija objekta za vatrogasnu stanicu, osim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, finansiraće se i od sredstava Opštine Zvečan, kao i iz programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) i Švedske agencije za razvojnu saradnju (SIDA).

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, je nakon potpisivanja dokumenta kazao da ministarstvo prepoznaje potrebe lokalnih samouprava kada je u pitanju realizacija ovakvih i sličnih projekata i naglasio da će lokalne samouprave uvek imati njegovu podršku, dodaje se u saopštenju, dok je predsednijk zvečanske opštine istakao da je ovo veoma važno za opštinu Zvečan i izrazio zahvalnost svima koji su finansijski podržali njegovu realizaciji. Janković je rekao da nakon današnjeg potpisivanja Memoranduma, očekuje veoma brz početak i radova na terenu kako bi Zvečan imao novu vatrogasnu stanicu. Pozvao je i ostale institucije i organizacije da slede ovaj pozitivan primer Ministarstva za zajednice i povratak, zaključuje se u saopštenju.

A.Ć.
%d bloggers like this: