fbpx

Sredstvima HO “Solidarnost za Kosovo” renovirana osnovna škola “Aca Marović” u Kuzminu

фото: Солидарност за Косово

Ove nedelje je svečano otvorena zgrada osnovne škole “Aca Marović” u Kuzminu, kod Kosova Polja. Škola je renovirana sredstvima humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”, i ovo je jedan od tri renovirana objekta u čiju je zajedničku obnovu ova organizacija uložila ukupno 106.000 evra.

“Napraviti od trošne i stare škole koju pohađa 85 srpskih učenika od prvog do osmog razreda, jednu modernu obrazovnu ustanovu u kojoj će naši đaci imati dobre uslove za rad, za nas je veliki poduhvat. Obimni radovi na renoviranju školske zgrade obuhvatili su zamenu dotrajalih podova, postavljanje nove stolarije, kao i uređenje dodatnih prostorija i toaleta. Deci će sada u školi biti toplo i lepo što će ih sigurno motivisati da budu još bolji đaci”, napisoa je na Fejsbuku osnivač i direktor HO “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon.

Gujon je istakao da je važno da renoviramo škole, jer je znanje ono što je najpotrebnije deci.

“Znanje niko ne može da im oduzme i znanjem će deca postati odrasle, odgovorne osobe. Njihova zahvalnost nam je najveća nagrada i satisfakcija da nastavimo sa projektima obnove škola u budućnosti”, dodao je Gujon.

Francuski humanitrac se zahvalio svim donatorima koji, kako je rekao, već 17 godina pomažu ovoj organizaciji da uspešno ostvari čitav niz humanitarnih akcija na Kosovu i Metohiji.

“Naša posebna pažnja će i u narednom periodu biti usmerena na obrazovanje i razvoj dece u enklavama jer oni predstavljaju budućnost srpskog naroda”, zaključio je Gujon.

Podsetimo, Arnou Gujonu su prištinske institucije 2018. godine zabranile ulazak na Kosovo na neodređeno vreme, pa su samim tim renoviranu školu u Kuzminu svečano otvorili članovi njegove humanitarne organizacije.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: