fbpx

Balerine iz Gračanice osvojile dva prva mesta i Gran pri na nacionalnom festivalu umetnosti i igre u Beogradu

фото: Дом културе “Грачаница”

Male balerine iz Gračanice, osvojile su dva prva mesta i Gran pri, na Prvom nacionalnom festivalu umetnosti i igre „Čukarica Gran pri 2021“ koji je danas održan u Beogradu.

Prvi nacionalni festival umetnosti i igre, „Čukarica Grand pri 2021“ održan je na velikoj sceni Teatra na Banovom Brdu u organizaciji Balkan Aliance, Opštine Čukarica, Ruskog doma i Narodnog pozorišta.

Polaznice Baletske škole pri Domu kulture “Gračanica”, osvojile su dva prva mesta u kategoriji miks formacija (12 igrača različitog uzrasta) sa dve plesne tačke u stilu valcera i razigrane polke i Gran pri ovog takmičenja koji im je uručio predsednik opštine Čukarica.

Koreograf i učitelj Baletske škole, Nikola Korać, kaže da je presrećan postignutim uspehom, jer je škola baleta u prethodnom periodu u uslovima pandemije otežano radila.

foto: Dom kulture “Gračanica”

„Kada sam dolazio u Gračanicu, cilj mi je bio da izbrišem sve granice i smanjim razdaljinu ove dece i njihovih vršnjaka koji žive u centralnoj Srbiji. Želeo sam da im uslove u kojima žive olakšam kroz ples, muziku i umetnost, da im približim i pokažem lepotu igre. Njihov današnji nastup i priznanja su veliki uspeh jer su njih dvanaest spremne i bez treme, po prvi put stale na binu, prikazale raskoš svog talenta i pokazale da granice ne postoje”, istakao je Korać.

Devojčice nisu krile oduševljenje zbog uspeha i nastupa, ali i iznađenje osvojenim nagradama.

„Jako sam srećna i uzbuđena. Nisam verovala da ćemo da pobedimo, mislila sam da će nagrade osvojiti neko drugi a ne mi“, rekla je Neda Aritonović.

Odlazak na nastup balerina pomogli su Balkanska Alijansa, Opština Gračanica i hotel „Balašević“.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: