fbpx

Kancelarija za KiM: Opljačkane kuće Sretena Stojiljkovića i Božidara Zdravkovića

Kuće Sretena Stojiljkovića i Božidara Zdravkovića u zaseoku Đeranovica koji pripada povratničkom selu Klobukar, obijene su i opljačkane, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Dom Sretena Stojiljkovića isprskan je naftom, kao poseban vid zastrašivanja i pretnje, a pomoćni objekat u kom čuva drva i alat je obijen i poharan. Njegovom komšiji Božidaru Zdravkoviću dom je, takođe, obijen i ukraden mu je električni šporet“, kaže se u saopštenju i dodaje:

„Nova serija napada na povratničke porodice Srba na Kosovu i Metohiji svedočanstvo je o ugroženosti najranjivije kategorije stanovništa u pokrajini i pokazatelj licemerja i laži političara iz Prištine, koji niti žele, niti su u stanju da zaštite ni Srbe, ni njihovu imovinu. Ovi primeri slika su i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije. Ti primeri neće se naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju međunarodnoj javnosti, ali Kancelarija za Kosovo i Metohiju neće dozvoliti da se za probleme Srba ne čuje i uvek će i na svakom mestu isticati s kakvim se anticivilizacijskim postupanjem suočavaju Srbi na teritoriji Kosova i Metohije“.

„Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli. Umesto održivog povratka, oni se napadima za koje niko ne odgovara, na jedan perfidan način odvraćaju od ostanka i opstanka na svojim ognjištima. I to nikakva pisma ne mogu da sakriju“, zaključuje se u saopštenju.

A.Ć.
%d bloggers like this: