fbpx

Donja Gušterica: Prigodnim programom obeležen Međunarodni dan dece

фото: Општина Грачаница

Povodom Međunarodnog dana dece, u dvorištu Osnovne škole „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici priređen je prigodan dečiji program. Deca iz Predškolske ustanove „Sunce“ predstavili su se recitacijama i koreografijama, nakon čega su im se pridružili članovi viteškog udruženja „Red Zmaja“ iz Gračanice, saopšteno je iz opštine Gračanica.

Ovaj dan ima za cilj da skrene pažnju javnosti na obaveze društva prema deci kao i na aktualne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je deci njihov praznik i poželo da odrastaju uz puno osmeha i sreće.

„Ovo je veliki dan za sve nas, ovo je veliki praznik za našu decu koja su naša budućnost. Ulažemo velike napore da bi naša deca pravilno odrastala i da imaju uslove kao i sva deca u bilo kom delu naše Srbije. Mi kao Opština smo mnogo uložili da naša dece ne oskudevaju u ničemu, izgradili smo novi objekat obdaništa u Ugljaru, renovirali smo objekat obdaništa ovde u Donjoj Gušterici i pravimo novo obdanište u Gračanici“, kazao je Poović.

foto: Opština Gračanica

Direktorica obrazovanja i kulture Brankica Nićić poručila je da deca od malih nogu treba da znaju svoja prva.

„Povodom Međunarodnog dana dece Opština Gračanica sa PU „Sunce“ i Turističkom organizacijom Gračanica organizovali su ovu manifestaciju što je od izuzetnog značaja za decu. Jako je važno da dace od malih nogu znaju šta su njihove obaveze ali i koja su njihova prava pre svega, to je nešto gde treba da učestvujemo svi odnosno celokupna struktura društva počevši od samih roditelja pa vaspitača, učitelja, a na kraju i vlasti“, rekla je Nićić.

Manifestaciju povodom Međunarodnog dana dece organizovali su Opština Gračanica, Predškolska ustanova „Sunce“, Turistička organizacija Gračanice, a od strane Osnovne škole „Knez Lazar“ ustupljen je prostor na korišćenje.

M.M.
%d bloggers like this: