Gračanica: Otvoren Memorijalni turnir posvećen Dimitriju Popoviću

фото: Наша Грачаница

Danas je otvoren 16. po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za budućnost – pamtimo Dimitrija“, posvećen Dimitriju Popoviću, saopšteno je na sajtu Naša Gračanca.

Na poligonu OŠ „Kralj Milutin“ odigraće se utakmice, gde će učestvovati 18 ekipa, a turnir će se igrati po nokaut sistemu. Utakmice će se odigravati svakog dana do 5. juna, kada će turnir biti zatvoren i proglašeni pobednici.

Organizator Memorijanog turnira „Igrajmo za budućnost – pamtimo Dimitrija“ Dejan Popović ističe da su za pobednike turnira osim novčanih nagrada obezbeđene i nagrade u vidu pehara, medalja kao i majci sa likom Dimitrija.

„U skladu sa situacijom koja se dešava zbog korona virusa interesovanje za turnir je bilo jako dobro. Memorijalni turnir se održava svake godine kako bi sačuvali sećanje na Dimitrija. Turnir se završava 5. juna, na dan kada je Dimitrije stradao i tada će se odigrati finalna utakmica“, kazao je Popović.

Opština Gračanica je pokrovitelj Memorijalnog turnira „Igrajmo za budućnost – pamtimo Dimitrija“

Sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović učenik Medicinske škole ubijen je 5. juna 2004. godine ispred kioska brze hrane u centru Gračanice.

Izvor: Naša Gračanica