fbpx

Jovana Filipović: Apelacioni sud u Prištini potvrdio optužnicu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je optužnicu u slučaju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, potvrdila je za Gračanica onlajn advokatica optužene Silvane Arsović, Jovana Filipović.

Podsetimo, branioci šestoro optuženih, Marka Rošića, Silvane Arsović, Radeta Basare, Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića i Žarka Jovanovića podneli su ranije zahtev da se optužnica odbaci, kao i prigovor na dokaze. Rešenjem Osnovnog suda odbijeni su kao neosnovani zahtevi i prigovori branioca, nakon čega su podneli žalbu Apelacionom sudu, koji je žalbu odbio kao neosnovanu.

Advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović ističe da su branioci za rešenje Apelacionog suda saznali iz albanskih medija, i to 15 dana pre nego što im je isto i uručeno.

Jovana Filipović, advokatica optužene Silvane Arsović, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Do zloupotrebe prava je došlo još na samom početku prilikom faze sprovođenja prvih istražnih radnji, dokazi su loše prikupljeni. Zatim, branioci nisu učestvovali u postupku prikupljanja dokaza, a nisu imali ni prilike da daju prigovore na način kako tužilaštvo prikuplja dokaze i upravo iz tog razloga tvrdimo da dokazi koju su tako prikupljeni ne mogu biti korišćeni u sudskom postupku. Dalje, imamo situaciju da su podignute tri optužnice, iako sud tvrdi da je u pitanju dopuna, to nigde nije naznačeno. Rošišta su odlagana i nova nisu zakazivana. Tu je i nepoštovanje prava na jezik, jer nam zapisi nisu dostavljeni na srpskom jeziku“, navela je Filipovićeva.

Filipovićeva očekuje da će pretres biti zakazan u narednih mesec dana, kao i da će se „konačno prestati sa zloupotrebom prava“.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: