fbpx

Dom kulture: Opera za decu “Bastijen i Bastijena” u nedelju u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, organizuje izvođenje opere za decu „Bastijen i Bastijena“ Volfganga Amadeusa Mocarta. Opera će biti održana u nedelju, sa početkom u 17:00 časova.

Jedna od najkraćih opera slavnog kompozitora, jednočinka, nastala je kada je Mocart imao samo 12 godina i predstavlja jedno od njegovih prvih ostvarenja, navode iz Doma kulture.

“Bastijen i Bastijena” igraju ljubavne igre koje im smišlja Kolas, a da bi proverili svoju ljubav koriste čak i društvene mreže koje ih podjednako zbližavaju i udaljavaju. U toj igri učestvuje i Kolina koja sa publikom posmatra predstavu i otkriva im tajne opera, navodi se u saopštenju.

“Ubacivanje edukativnih delova kroz lik Koline imaju za cilj da na zanimljiv način upoznaju najmlađu publiku sa ovim pozorišnim žanrom. Kako će se ova ljubavna priča završiti? Da li je Kolasova magija dovoljno jaka da pomiri zavađene ljubavnike? Ili, možda, za pravu ljubav nije potrebna magija?”, ističu iz Doma kulture.

Događaj možete pratiti uživo na fejsbuk stranici Doma kulture.

Ulaz je slobodan.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: