fbpx

Vučić o KiM: Ne zalažemo se za zamrznuti konflikt, dijalog će biti nastavljen

фото: ГрачаницаОнлајн

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se javnosti da se Srbija ne zalaže za zamrznuti konflikt, i da ne želi da konflikte ostavlja našoj deci. Najavio je da će dijalog Beograda i Prištine biti vrlo brzo nastavljen.

Vučić je rekao na konferenciji za novinare da će dijalog biti u veoma kratkom periodu nastavljen i Beograd će se odazvati pozivu u Brisel.

„Spremni smo da razgovaramo o konpromisnim rešenjima ali ne o poniženju Srbije“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će odgovoriti na poziv predsednika Skupštine Ivice Dačića, ali i da je spreman da razgovara sa vanparlamentarnim strankama o dijalogu.

Istakao je da je spreman da podnese izveštaj o dijalogu sa Prištinom Skupštini Srbije, a da će se odlučiti da li će to uraditi pre dijaloga u Briselu ili posle.

„Spreman sam i sve zavisi u kojoj formi će to biti, pošto morate neki akt da podnesete skupštini, ali uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bih podneo izveštaj Skupštini o svemu onome što se zbiva u Briselu i da odluče da li to treba da bude pre ili posle nastavka dijaloga u Briselu. To je za nas od velikog značaja“, naveo je Vučić.

Takođe, kaže da je spreman da odgovori i onim strankama koje su insistirale na stranom mešanju ukoliko takvu zainteresovanost pokažu, ali je oni do sada nisu pokazali.

Poručio je da su pred Srbijom ne laki dani i rekao da se nada da ćemo imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju.

„Idem u Brisel na razgovore sa Albancima, nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Prema njegovim rečima, kada čuvate mir i stabilnost tu su i dobre i velike stvari za zemlju.

Izvor: RTS
%d bloggers like this: