fbpx

D.Gušterica: Otkrivena spomen ploča dr Nebojši Milovanoviću

фото: Наша Грачаница

На згради Дома здравља у Доњој Гуштерици данас је откривена и освештена спомен плоча преминулом др Небојши Миловановићу. Др Миловановић је радио као лекар и био директор ове здраствене установе. Спомен плочу су открили председник општине Грачаница Срђан Поповић, в.д. директор Дома здравља Доња Гуштерица др Саша Младеновић и супруга пеминулог доктора Лолита Миловановић, саoпштено на сајту Наша Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је да је др Миловановић био добар и поштен човек, изузетан лекар који је оставио дубок траг у општини Грачаница.

„Др Небојша Миловановић оставио је велики траг у овом Дому здравља, али и у политичком животу. Овом спомен плочом утемељили смо сва његова дела. И када је било најтеже, а било је доста тешких тренутака, увек је проналазио начин да се све превазиђе. Много тога је урадио и за наш народ и за нашу државу. Оваквог човека требамо се увек сећати, а свим здравственим радницима, посебно овде у Дому здравља, нека др Неша буде узор за будућа времена“, рекао је Поповић.

Др Саша Младеновић вршилац дужности директора Дома здравља у Доњој Гуштерици каже да је др Миловановић био велики хуманиста и изврстан педагог и професор.

„Речи лете, али оно што је записано остаје. И ова спомен плоча ће подсећати на сва хумана дела др Небојше Миловановића. Лечио је и старе и младе и био је веома узоран лекар, професор и педагог. Др Миловановић је заслужио да му поставимо спомен плочу баш у овој установи и поносан сам што је мени припала та част, јер сам и сам био ученик др Миловановића“, казао је др Младеновић.

Супруга преминулог доктора Лолита Миловановић каже да и даље осећа велику и незмерну тугу и бол, али и понос.

“Ретки су људи који заслужују овакво поштовање, а Неша то свакако јесте. Човек вредан дивљења и поштовања. И баш као што и ове речи кажу , док је ту у нашим срцима није нам далеко“, казала је након откривања спомен плоче Лолита Миловановић.

Др Небојша Миловановић преминуо је изненада октобра 2019. године у 56-ој години живота, а иницијатива за постављање спомен плоче у здравственој установи где је радио потекла је од његових колега. Данас је она откривена на згради Дома здравља у Доњој Гуштерици у присуству здраствених радника, његових сарадника у општини Грачаница, где је такође радио, али и бројних поштовалаца његовог лика и дела. Иза себе је оставио супругу и троје деце.

Ана Марковић
%d bloggers like this: