fbpx

D.Gušterica: Otkrivena spomen ploča dr Nebojši Milovanoviću

фото: Наша Грачаница

Na zgradi Doma zdravlja u Donjoj Gušterici danas je otkrivena i osveštena spomen ploča preminulom dr Nebojši Milovanoviću. Dr Milovanović je radio kao lekar i bio direktor ove zdrastvene ustanove. Spomen ploču su otkrili predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, v.d. direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saša Mladenović i supruga peminulog doktora Lolita Milovanović, saopšteno na sajtu Naša Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da je dr Milovanović bio dobar i pošten čovek, izuzetan lekar koji je ostavio dubok trag u opštini Gračanica.

„Dr Nebojša Milovanović ostavio je veliki trag u ovom Domu zdravlja, ali i u političkom životu. Ovom spomen pločom utemeljili smo sva njegova dela. I kada je bilo najteže, a bilo je dosta teških trenutaka, uvek je pronalazio način da se sve prevaziđe. Mnogo toga je uradio i za naš narod i za našu državu. Ovakvog čoveka trebamo se uvek sećati, a svim zdravstvenim radnicima, posebno ovde u Domu zdravlja, neka dr Neša bude uzor za buduća vremena“, rekao je Popović.

Dr Saša Mladenović vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici kaže da je dr Milovanović bio veliki humanista i izvrstan pedagog i profesor.

„Reči lete, ali ono što je zapisano ostaje. I ova spomen ploča će podsećati na sva humana dela dr Nebojše Milovanovića. Lečio je i stare i mlade i bio je veoma uzoran lekar, profesor i pedagog. Dr Milovanović je zaslužio da mu postavimo spomen ploču baš u ovoj ustanovi i ponosan sam što je meni pripala ta čast, jer sam i sam bio učenik dr Milovanovića“, kazao je dr Mladenović.

Supruga preminulog doktora Lolita Milovanović kaže da i dalje oseća veliku i nezmernu tugu i bol, ali i ponos.

“Retki su ljudi koji zaslužuju ovakvo poštovanje, a Neša to svakako jeste. Čovek vredan divljenja i poštovanja. I baš kao što i ove reči kažu , dok je tu u našim srcima nije nam daleko“, kazala je nakon otkrivanja spomen ploče Lolita Milovanović.

Dr Nebojša Milovanović preminuo je iznenada oktobra 2019. godine u 56-oj godini života, a inicijativa za postavljanje spomen ploče u zdravstvenoj ustanovi gde je radio potekla je od njegovih kolega. Danas je ona otkrivena na zgradi Doma zdravlja u Donjoj Gušterici u prisustvu zdrastvenih radnika, njegovih saradnika u opštini Gračanica, gde je takođe radio, ali i brojnih poštovalaca njegovog lika i dela. Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.

Ana Marković
%d bloggers like this: