fbpx

K.Mitrovica: Balerine iz Gračanice nastupaju u “Akvarijusu”

фото: Дом културе “Грачаница”

Balerine iz gračaničke škole baleta biće gošće Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici sutra 9. juna 2021. godine. Nastup balerina predviđen je za 19 časova, saopštio je Privatni kulturni centar “Akvarijus” iz Kosovske Mitrovice.

Nakon nastupa malih balerina, „Mali teatar“ pri Dečjem kulturnom centru „Kaktus“ izvešće performans „Čudna šuma“, po ideji Miljane Dunđerin. U „Čudnoj šumi“ igraju: Simona Dimitrijević, Jovana Jovanović, Hana Živković, Jovana Janićijević, Slavica Radenković, Filipa Mrđa, Kalina Perić, Teodora Jelić, Maša Milovanović. Narator je Strahinja Orlović.

Veče se završava ekološkim kvizom za decu.

Ovaj program realizovan je u okviru III Eko art festa koji se u Kosovskoj Mitrovici održava od 5. do 12. juna 2021. godine, prvi put na dve lokacije: u PKC „Akvarijus“ i u novootvorenom Dečjem kulturnom centru „Kaktus“.

Podsetimo, balerine iz Gračanice su maja meseca 2021. godine osvojile dva prva mesta i Gran pri na Međunarodnoj olimpijadi za muziku i ples centralnog Balkana „Čukarica Gran pri 2021“.

Koreograf i učitelj Baletske škole je Nikola Korać. Ova škola radi pri Domu kulture u Gračanici od 2018. godine i kroz nju je prošlo nekoliko stotina polaznika. Dobitnik je brojnih priznanja i radi uz podršku Instituta za umetničku igru u Beogradu.

Ana Marković
%d bloggers like this: