fbpx

Rakić i Devenport o bezbednosnoj situaciji u povratničkim mestima

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za povratak i zajednice Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom misije OEBS na Kosovu Majklom Devenportom o nastavku “Skopskog procesa”, bezbednosnoj situaciji u povratničkim mestima i procesu povratka, saopštilo je ministarstvo za povratak i zajednice.

Rakić i Devenport usaglasili su se da “Skopski proces”, Regionalna inicijativa koja je 2014. godine pokrenuta u Skoplju, treba nastaviti, jer će doprineti rešavanju nagomilanih problema u procesu povratka. Takođe je na sastanku ocenjeno da bi nakon smirivanja pandemije Kovid 19 trebalo preduzeti prve korake za nastavak ove inicijative i organizovanje susreta delegacija na visokom političkom nivou.

Rakić je posebno naglasio bezbednost u povratničkim sredinama, istakavši da je jedan od glavnih preduslova uspešnijeg povratka stabilna bezbednosna situacija.

”Život bez straha onih koji su se vratili da će im neko opljačkati imovinu, napasti ih ili na bilo koji drugi način ugroziti njihovu bezbednost je ono za šta se moramo svi zalagati, kako bi imali rezultate na poboljšanju bezbednosne situacije”, naglasio je Rakić.

Ministarstvo za zajednice i povratak i misija OEBS nastaviće sa unapređenjem saradnje i u budućem periodu, zaključeno je u saopštenju ministarstva za zajednice i povratak.

Ana Marković
%d bloggers like this: