Ministarstvo za povratak i zajednice finansira asfaltiranje ulica u Partešu

фото: Министарство за заједнице и повратак

Memorandum ”Asfaltiranje ulica na teritoriji opštine Parteš” potpisali su danas ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i predsednik opštine Parteš foto: Ministarstvo za zajednice i povratak, čijom realizacijom je predviđeno asfaltiranje svih ulica u ovoj opštini. Isti takav Memorandum, Rakić je potpisao i sa opštinom Gračanica, saopštilo je ministarstvo za povratak i zajednice.

Kako je saopštilo ovo ministarstvo, Rakić je rekao da se potpisavanjem ovog Memoranduma nastavlja realizacija planova kojima je predviđeno da se ulaganjima u opštinama stvore još bolji uslovi za opstanak.

”Investicijama u infrastrukturu, želimo da unapredimo život građana. Znam da nije dovoljno samo ulagati u infrastrukturu kako bi naš cilj bio ispunjen ali ćemo raditi i na poboljšanju ostalih segmenata. Želimo da sem rada na povratku, ljudima koji žive ovde obezbedimo sve neophodne uslove za normalan život. Ministarstvo za zajednice i povratak će u okviru budžetskih i zakonskih mogućnosti pokušati da uradi najviše što može jer smatramo da je naš cilj ispunjen jedino onda kada sve ono što smo uradili građani ocene kao pozitivnim i korisnim”, kazao je Rakić.

Predsednik opštine Parteš Dragan Petković je istakao da se ova opština, već duži period zalaže da se srede neuređene ulice i kazao da nije bilo puno razumevanja za njihove zahteve sve do održavanja sastanaka sa ministrom za zajednice i povratak, tokom proteklog meseca. Petković je rekao da mu je drago što se vrlo brzo nakon postignutog dogovora kreće sa realizacijom jednog od najprioritenijeg zahteva, navodi se u saopštenju.

Tokom posete opštini Parteš maja meseca, Goran Rakić je obećao izgradnju kuća za dve socijalno ugrožene porodice. Radovi na izgradnji jedne od kuća će početi već naredne nedelje, zaključeno je u saopštenju.

Ana Marković