fbpx

Petković: Kurti treba da svoje sunarodnike upozna sa zločinačkom prirodom terorističke UČK

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Povodom izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će “tužiti Srbiju za genocid”, oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je rekao da bi “Kurti trebao da svoje sunarodnike upozna sa zločinačkom prirodom terorističke UČK, čije su žrtve bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci”, saopštila je Kancelarija za KiM.

Petković navodi da kosovski premijer, umesto što svim snagama radi na šovinističkom konceptu proglašavanja Srba i Srbije za zločince, trebalo bi da svoje sunarodnike počne da upoznaje sa zločinačkom prirodom terorističke UČK, čije su žrtve bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci.

“Kurti je uostalom bio jedan od ideologa te mašinerije zla, koja je ubijala, kidnapovala i kasapila ljude da bi trgovala njihovim organima, i poslednji je koji ima pravo da bilo koga optužuje za genocid”, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM dodaje da je Srbija dosledno spremna da istraži sve zločine, bilo da su oni stvarni ili izmišljeni i iskazuje jasnu spremnost da dozvoli istraživanje svakog lokaliteta za koji postoji sumnja da bi se na njemu mogli naći nečiji posmrtni ostaci.

“Priština ne želi da manifestuje istu vrstu otvorenosti, jer Kurti je svestan da bi njegova ideološko-propagandna priča o tzv. genocidu nad Albancima pala u vodu suočena sa stvarnošću i istinom o pravoj prirodi UČK. Kurtijev lažni humanizam rezervisan je samo za njegovu ideološku sabraću, čak ne ni za sve Albance, jer mnogi od njih su bili žrtve zločinačke mašinerije UČK, a svakako se ne odnosi na 350 posmrtnih ostataka u mrtvačnici u Prištini, čiju identifikaciju Kurti ne dozvoljava, upravo da bi zataškao istinu o mračnoj strani njegove separatističke ideologije”, ističe Petković.

Petković smatra da prištinski političari će imati moralno pravo da govore o zločinima tek onda kada budu spremni da priznaju da su sami pokrenuli spiralu zločina koja je rezultirala svim ratnim strahotama i egzodusom četvrt miliona Srba i drugih nealbanaca sa KiM.

“I neka Kurti ne misli da će Beograd i srpski narod ćutati pred njegovim bezočnim lažima o tzv. genocidu nad Albancima, jer mi smo za suočavanje sa istinom o stradanjima ljudi svih nacionalnosti na KiM i moralno i na svaki drugi način spremniji od njega i njegove ideološke braće”, zaključio je Petar Petković.

Ana Marković
%d bloggers like this: