Petković: Za putnike dva srpska autobusa zabranjen ulazak na Kosovo

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

„Kosovska policija već nekoliko sati ne dozvoljava ulazak putnika dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi na administrativnom prelazu Jarinje“, izjavio je za TV Pink direktor Kacelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Kako je naglasio Petković u prvom autobusu je grupa vernika koja je krenula na poklonjenje i obilazak srpskih svetinja na prostoru Kosova i Metohije, dok su u drugom alpinisti koji su se uputili na Šar planinu.

Petković je istakao da je zabrana ulaska suprotno Sporazumu o slobodi kretanja, podsećajući da su i juče na prelazu držali više od pet sati još jednu grupu vernika.

I ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević juče je bio zabranjen ulazak na KiM, koja je planirala da u Severnoj Mitrovici održi ispit sa studentima treće godine na Odeljenju za epidemiologiju Medicinskog fakulteta.

„Nastavlja se niz tih incidenata i provokacija koje dolaze iz Prištine i vidimo da se incidenti pojačavaju kako se približava nastavak dijaloga“, poručio je Petković.

Ana Marković