Kancelarija za KiM: Deca sa Kosova borave u Sutomoru

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Osamdesetoro dece školskog uzrasta iz socilano-ugroženih porodica sa Kosova boravi sedam dana u Sutomoru u Crnoj Gori. Đaci su podeljeni u dve grupe zbog epidemioloških mera, prva grupa juče je završila letovanje, dok je druga grupa stigla, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Letovanje đaka organizovala je Kancelarija za KiM u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srpska solidarnost“.

U saopštenju se navodi da je tokom boravka na primorju, deci organizovan i niz edukativno-zabavnih aktivnosti. Decu je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov i poručila da je za Kancelariju za KiM i nju lično jedan od prioriteta da deca iz južne srpske pokrajine imaju bolje uslove za odrastanje.

“Svesni smo da mladi sa Kosmeta žive u težim uslovima i okolnostima nego mladi u drugim delovima Srbije. Zato je naš zadatak i obaveza kojoj smo sa zadovoljstvom posvećeni da našoj deci sa Kosova i Metohije omogućimo srećnije odrastanje. Zbog toga smo se i potrudili da im organizujemo ovaj put, a posebno me je dirnuo to što većina dece iz ove grupe nikad nisu bila na moru”, istakla je Miladinov.

Miladinov je takođe navela da su putovanja mladih sa svojim vršnjacima važna i za socijalizaciju dece.

“Zbog toga je ovo samo jedno u nizu putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije koje je organizovala Kancelarija za KiM u saradnji sa partnerima. Prethodno je dve stotine dece boravilo na Tari, a ovakve aktivnosti će se sprovoditi i ubuduće”, zaključeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ana Marković